ΠΑΡΙΑΝΗ ΣΟΥΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ

Όταν η παράδοση συναντά τη γνώση

Το αμπέλι του ΚΑΜΑΡΑΝΘΟΥ είναι πολυποικιλιακό. Αποτελείται από τις τοπικές ποικιλίες Μονεμβασιά, Μανδηλαριά, Ροδίτη και Σαββατιανό. Προστατεύεται από ανεμοφράκτη από ξύλα λυγαριάς και δεν έρπει όπως συνηθίζεται στις Κυκλάδες αλλά είναι υψωμένο με βοηθητικούς πασσάλους .

Σε αντίθεση με ότι συνήθως συμβαίνει η Σούμα ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ είναι προϊόν διπλής απόσταξης, στοιχείο σημαντικότατο για την ποιότητα και την ασφαλή κατανάλωσή του.

Η απόσταξη πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη του Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου στο παραδοσιακό «Ρακιδιό του Κατσάγριλα» στη Νάουσα με τη φροντίδα και τη γνώση του τοπικού παραγωγού Γιώργου Αρκουλή παράλληλα με μια μεγάλη γιορτή όπως το έθιμο επιτάσσει.

Η σούμα ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ διατίθεται στο Κτήμα και σε επιλεγμένα καταστήματα. Όπως και το ελαιόλαδο εξαντλείται  πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου