Το αγρόκτημα Καμάρανθο εντάχθηκε στο δίκτυο Aegean Cuisine

Το Καμάρανθο στο Δίκτυο Aegean Cuisine

Με πραγματικό καμάρι το ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ υποδέχθηκε την ένταξη το 2018 των αρωματικών βοτάνων του και του εξαιρετικά παρθένου βιολογικού ελαιολάδου του στο Δίκτυο Aegean Cuisine. Πρόκειται για πρωτοβουλία αξιόλογη που ανοίγει δρόμους και το ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ θα εργαστεί για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες

Ολοκληρώθηκε ο β’ κύκλος αξιολόγησης και δημιουργίας του μητρώου προϊόντων που παράγονται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. […] Η επιτροπή αφού έκανε τον απαραίτητο έλεγχο των αιτήσεων και των νομιμοποιητικών εγγράφων των επιχειρήσεων, προχώρησε και στη γευστική δοκιμή των 96 προϊόντων που απέστειλαν 29 παραγωγοί από 10 Κυκλαδονήσια (Άνδρο, Κέα, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Σχοινούσα και Τήνο).

Από το σύνολο των προϊόντων, 76 νέα προϊόντα εντάσσονται στο δεύτερο κύκλο [και έχουν λάβει το ειδικό σήμα «Aegean Cuisine Recommended»…] Από την Πάρο το ειδικό σήμα «Aegean Cuisine Recommended» κατέκτησαν τα παρακάτω προϊόντα: 1. Κωνσταντίνος Ρούσσος (Πρόδρομος): Οίνος Λευκός Ξηρός, Οίνος Ερυθρός Ξηρός. «Asteras».
2. Ιωάννης Κλεφτογιάννης (Σωτήρες): Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι, Μαρμελάδα Πορτοκάλι, Τουρσιά – Διατηρητέα Κάπαρη Πάρου, Τουρσιά – Διατηρητέα Κρίταμο Πάρου, Πάστα Ελιάς. «HOME DELICACIES».
3. Σταύρος Τσάβαλος (Καμάρι Αγκαιριάς): Βιολογικό Δίκταμο, Βιολογική
Ρίγανη, Αρωματικά Αποξηραμένα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικής Γεωργίας
4. Άγγελος Πιστικάλης – Μπογιατζή Ελλισάβετ (Κώστος): Θυμαρίσιο
Μέλι. «Εκ Πακτίας».
5. Νικόλαος Παυλάκης (Νάουσα): Μπύρα. «56 ISLES PILSNER Μικροζυθοπιοία
Πάρου».
6. Γεώργιος Θεοδώρου Μωραΐτης (Νάουσα): Μωραΐτικο Οίνος, Κρασί Λευκό
του Νησιού, Κρασί Ρόδι του Νησιού.
7. Σοφία Μιχαήλ Λουρίδη (Μάρπησσα): Κρασί Πάρος ΠΟΠ Λευκός, Κρασί
Πάρος ΠΟΠ Κόκκινος. «Οινοποιία Λουρίδη».
8. Θεόδωρος Μωραΐτης (Νάουσα): Οίνος Λευκός Ξηρός ΠΟΠ Πάρος, Οίνος
Ερυθρός Ξηρός ΠΟΠ Πάρος, Οίνος Λευκός Ξηρός ΠΓΕ Κυκλάδες, Οίνος Λευκός
Ξηρός ΠΓΕ Αιγαίο Πέλαγος, Οίνος Ροζέ Ξηρός ΠΓΕ Αιγαίο Πέλαγος, Οίνος Ερυθρός
Ξηρός ΠΓΕ Αιγαίο Πέλαγος, Οίνος Ροζέ Ξηρός ΠΓΕ Αιγαίο Πέλαγος, Οίνος Λευκός
Ξηρός ΠΓΕ Αιγαίο Πέλαγος, Επιδόρπιος Οίνος ΠΟΠ Πάρος. «Οινοποιείο Μωραΐτη».
9. Αικατερίνη Π. Μόσχου (Μάρπησσα): Γιαούρτι Στραγγιστό, Λαδοτύρι. “Πάριον Τυροκομείο”

Από τη “Φωνή της Πάρου, Φύλλο 472, 28 Σεπτεμβρίου 2018”