Έγραψαν για εμάς: Αγρόκτημα Καμάρανθο
Το Greek Gastronomy Guide μιλάει με τους ανθρώπους του Καμάρανθου για το πώς ξεκίνησε και το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο βιολογικό μας αγρόκτημα.
Σ’ ένα τοπίο που θυμίζει την Πάρο των παλιών δεκαετιών, όπου η γη ήταν ιερή, κάρπιζε και δεν προοριζόταν για οικόπεδο, η Κατερίνα Παπαδημητρίου Τσάβαλου φύτεψε ελιές, ροδιές, συκιές, χαρουπιές, ακακίες και 4.500 ρίζες βοτάνων. Στόχος της να δημιουργήσει ένα επισκέψιμο αγρόκτημα, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να δει από κοντά τις καλλιέργειες, την επεξεργασία και τα φυτά της Πάρου, όπως π.χ. το φλισκούνι, το θυμάρι, τη μέντα, το φασκόμηλο, τη μέντα, το μελισσόχορτο, και βέβαια να γνωρίσει τις θρεπτικές και οργανοληπτικές ιδιότητες καθενός από αυτά, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του από τα βότανα που τόσο νοστιμίζουν την Μεσογειακή και ιδιαίτερα την Κυκλαδίτικη κουζίνα.